Algarve (Portugal)

De zomer van 2018 was er eentje voor in de boeken. Drie weken lang (met een korte pauze van acht uur) in het buitenland om plezier te maken, andere culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. In deze twintig dagen dat ik op reis ben geweest heb ik dan ook genoeg van deze dingen kunnen doen en ben daardoor zoveel mooie herinneringen rijker. Tijdens mijn eerste reis vertrok ik, samen met zes vrienden, op 23 juli naar het zonnige Albufeira in Portugal. Een feestvakantie op zich, want als je aan Albufeira denkt, denk je aan stappen. Maar het was niet alleen dat. De omgeving van Albufeira is ook erg mooi om te bezoeken. Mooie dorpjes met een paar gezellige barretjes en restaurants tot bergen met een fantastisch uitzicht, dit allemaal is te vinden aan de zuidkust van Portugal.

Dit verslag gaat verder onder de foto.

De haven van Albufeira, niet ver van ons appartement.

Meer lezen

Share

Kitzbüheler Alpen

Voorjaarsvakantie 2018, een week waarin ik traditiegetrouw te vinden ben in het Oostenrijkse Brixen im Thale. Een week waar ik veel dingen voor het eerst heb meegemaakt of heb kunnen doen, zoals de Kaslach-abfahrt van Brixen im Thale of de enorm koude temperaturen die er deze week waren, tot wel 25°C onder nul. Het was dan ook een memorabele week, mede door het feit dat ik eens een keer weinig foto’s heb gemaakt. Dit komt dan ook een klein beetje door het weer, want op veel momenten was het zicht niet goed of dermate matig dat er alleen een witte achtergrond op de foto stond en dan bedoel ik helaas geen sneeuw op de bergen. Toch heb ik maar het beste er van gemaakt en wil ik ook deze wintersport weer met jullie delen.

Dit verslag gaat verder na de onderstaande foto.

Dit beeld was typerend voor deze week: Faceshield tot aan je ogen ter bescherming van de kou en een bewolkt Brixental.


Meer lezen

Share

Mijn mooiste foto ooit gemaakt… #2

Afgelopen week kwam mijn zomerfoto top vijf online, maar zoals beloofd kwam er nog een wintersportfoto top vijf. Vandaag zal ik dan eindelijk laten zien welke vijf foto’s voor mij het waardevolst of het mooist zijn. Uit ruim 5300 foto’s heb ik een selectie moeten maken. Hier was ik dan ook langer mee bezig dan gedacht, maar na een paar uur was ik hier dan mee klaar. Tijdens het doorzoeken van mijn foto’s schrijven van deze blog kwamen allerlei herinneringen naar boven en zat daarom ook de hele tijd met een big smile achter mijn laptop. Soms vragen mensen mij wel eens waarom ik zoveel tijd in dit soort dingen steek. Het antwoord is simpel: Waarom zou je foto’s maken die je alleen voor je zelf gaat houden, terwijl je ze ook met anderen kan delen die er ook van kunnen genieten? Daarom hoop ik dan dat jij als lezer gaat genieten van deze foto’s, net zoals ik doe.

Deze top vijf gaat verder onder de foto.

Altijd op zoek naar de mooiste plaatje, zoals hier in Sulden am Ortler. (© 12-11-2016, Henri Swinkels)


Meer lezen

Share

Mijn mooiste foto ooit gemaakt… #1

Ruim anderhalf jaar terug heb ik ooit eens een blog geschreven over mijn skigebieden top vijf en daarom leek het mij weer eens tijd om een nieuwe blog te schrijven over een persoonlijke top vijf.
Zoals jullie wel weten van mijn reisverslagen maak ik veel foto’s, in totaal al ruim 6600 foto’s en video’s, en daar zitten een aantal bij die ik het mooist vind of voor mij een enorme waarde hebben. Deze wil ik graag, samen met de reden waarom ik zoveel waarde hecht aan de desbetreffende foto, delen met jullie. Het zou zonde zijn als ik ze niet zou delen met de wereld, want het vertellen en laten zien van mijn reiservaringen is misschien net zo leuk als het reizen zelf.

Omdat ik twee soorten verslagen heb (zomer en winter) zal ik deze blog in twee delen knippen. Vandaag trap ik af met mijn vijf mooiste of meest waardevolste zomerfoto’s die ik in de loop der jaren geschoten heb.

Deze top vijf gaat verder onder de foto.

Altijd op zoek naar de mooiste foto’s, hier bovenop de Schattberg-West in Saalbach. (© Rens de Wit, 21-12-2015)


Meer lezen

Share

(Wintersport Arena) Sauerland

Het tweede weekend van het nieuwe jaar was het voor mij weer eens tijd om af te reizen naar het Duitse Sauerland. Waar het vorig jaar aan het eind van zo’n zelfde soort weekend nog fout ging met Lisa, was het dit weekend gelukt het ziekenhuis niet te zien. Helaas zonder haar, want zij had tentamens. Ik reisde dus alleen af naar onze oosterburen om een weekend te gaan snowboarden. Dit bleek helaas anders te zijn door de slechte sneeuwconditie’s. Desondanks heb ik toch veel kunnen doen en zien, want er is natuurlijk altijd een back-upplan. Zo waren er maar twee snowboarddagen in plaats van de geplande drie. Waar een depressieve gedachte over dit weekend erin leek te sluipen in de voorgaande week, zo rap verdween deze weer toen ik eenmaal in het Sauerland was aangekomen. Lees snel verder hoe ik dit sneeuwarme weekend toch kleur heb kunnen geven!

Carnas on Tour in de Sauerlandse bergen!

Meer lezen

Share

Page 1 of 11

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén